Оголошення про набір кандидатів у присяжні Біляївського районного суду.

Дата: 01.04.2024 16:24
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Згідно зі статтею 63 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» для затвердження списку присяжних територіальне управління Державної судової адміністрації України звертається з поданням до відповідних місцевих рад, які формують і затверджують у кількості, зазначеній у поданні, список громадян, які постійно проживають на територіях, на які поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, відповідають вимогам статті 65 нього Закону і дали згоду бути присяжними. Список присяжних затверджується на три роки і переглядається в разі необхідності для заміни осіб, які вибули зі списку, за поданням територіального управління Державної судової адміністрації України.

11 червня 2020 року на 33-й сесії Біляївської районної ради Одеської області, на підставі подання територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області, рішенням «Про затвердження списку присяжних» № 33/801-VII було затверджено список присяжних, які залучаються для розгляду і вирішенню справ у Біляївському районному суді Одеської області за кількістю 12 осіб, строком на три роки.

12 червня 2023 року строк повноважень присяжних, які були залучені для розгляду і вирішенню справ у Біляївському районному суді Одеської області закінчено.

Відповідно до листа територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області новий список присяжних не затверджено за відсутності бажаючих.

З огляду на вищевказане, згідно автоматизованої системи документообігу Біляївського районного суду Одеської області КП «Д-3» станом на 24.01.2024 року відсутній склад присяжних, які залучаються для розгляду і вирішенню справ у Біляївському районному суді Одеської області, що погіршує стан розгляду справ в суді.

У зв’язку з тим, що юрисдикція Біляївського районного суду розповсюджується на територію Дачненської сільської територіальної громади, просимо Вас за можливості посприяти у формуванні списку присяжних відповідного суду.

Надсилаємо Вам перелік документів, які необхідно подати кандидатам у присяжні до Одеської обласної ради Одеської області за адресою: просп. Шевченка, 4, каб. 444 (юридичне управління):

  1. Власноручно написану заяву про включення до списку присяжних Біляївського районного суду;
  2. Ксерокопію паспорта громадянина України (1-2 сторінки та сторінка з інформацією про останнє місце реєстрації/проживання кандидата);
  3. Документ, що підтверджує відсутність судимостей;
  4. Документ, що підтверджує відсутність хронічних психічних чи інших захворювань, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного.

Оголошення про набір кандидатів у присяжні Біляївського районного суду розміщено на офіційному сайті Одеської обласної ради Одеської області та на сайті суду. Довідки за телефоном: (048) 718-93-07.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень