До уваги ФОП та мешканців Дачненської ТГ

Дата: 17.08.2023 09:10
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

          Відділ  доходів та бюджетного планування Фінансового управління Дачненської  ТГ доводить до вашого відома роз’яснення, надані Головним управління ДПС в Одеській області.

          Зокрема,  ГУ ДПС в Одеській області, з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219), інформує про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами та доповненнями, далі Закон №265).

          Відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265 з 01.08.2023 року стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану.

          З 01.10.2023 відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені 01.01.2022 по 30.09.2023 року включно.

           Зазначене вище звільнення від відповідальності та/або скасування, відповідно до норм Закону № 3219, не поширює свою дію на суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти,  організації та проведення азартних ігор.

          У зв’язку  з наведеним, звертаємо увагу всіх платників, що добровільне виконання вимог законодавства сфери у торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься  Закон № 265, не тільки вбереже суб’єктів господарської діяльності від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, а і стане надійним оберегом від перевірок, які проводять контролюючі органи.

          ГУ ДПС наголошує, що під час перевірки використовується ризикоорієнтовний підхід до організації та здійснення контрольно-перевірочних заходів та не проводиться безпідставна перевірка платників, зокрема за поданням органів місцевого самоврядування.

          Акцентуємо увагу, що виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов’язано із поповненням державної скарбниці, особливо під час воєнної агресії російської федерації проти України, є почесним та безкомпромісним обов’язком кожного громадянина нашої держави!

       Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 Інформацію оприлюднено на сайті:

  Детальна інформація (за необхідністю),

тел:  +038 096 834 57 69 - відділ доходів та бюджетного планування Фінансового управління Дачненської ТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень