До уваги мешканців Дачненської ТГ.

Дата: 09.08.2023 19:44
Кількість переглядів: 233

         Фото без опису

          Відділ  доходів та бюджетного планування Фінансового управління Дачненської  ТГ доводить до вашого відома роз’яснення, надані Головним управління ДПС в Одеській області.
          Зокрема ГУ ДПС в Одеській області інформує, що законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до «Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб'єктів  господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3219-IX#Text).
         Так, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені пунктом 1 статті 17 Закону.
        Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.
        Процедури реєстрації РРО/ПРРО встановлені порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції  України від 05. 07. 2016 за № 918/29048 тут       https://t.me/infoTAXbot
Форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їх заповнення знаходяться тут https://t.me/infoTAXbot
         ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчий вимогам, а придбанню оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.
         ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі. Завантажити ПРРО від ДПС можна тут https://t.me/infoTAXbot
         Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень