Аналіз регуляторного впливу Проекту рішення Виконавчого комітету Дачненської сільської ради «Про внесення змін до рішення Виконавчого комітету Дачненської сільської ради Біляївського району Одеської області № 96 від 02 липня 2015 року «Про внесення

Дата: 13.07.2023 12:22
Кількість переглядів: 60

Аналіз регуляторного впливу

Проекту рішення Виконавчого комітету Дачненської сільської ради «Про внесення змін до рішення Виконавчого комітету Дачненської сільської ради Біляївського району Одеської області № 96 від 02 липня 2015 року «Про внесення змін до складу комісії»»

 

  1. Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати.

Даний регуляторний акт розроблений з метою вжиття заходів адміністративного впливу на осіб, які вчиняють адміністративні правопорушення, в першу чергу у сфері благоустрою населеного пункту с. Дачне.

 

  1. Мета державного регулювання.

Метою регуляторного акту є надання членам комісії із здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері організації благоустрою населеного пункту, за технічним станом, використанням та утриманням об’єктів нерухомого майна усіх форм власності, зупинення будівництва, яке проводиться з порушенням містобудівної документації і проектів окремих об’єктів, поводження з побутовими та виробничими відходами права на складання протоколів про адміністративні правопорушення, а також вжиття заходів адміністративного характеру до осіб які вчиняють адміністративні правопорушення, оперативність вжиття таких заходів.

 

  1. Механізм реалізації регуляторного акту.

Представлений акт регуляторного впливу встановлює право членів комісії із здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері організації благоустрою населеного пункту, за технічним станом, використанням та утриманням об’єктів нерухомого майна усіх форм власності, зупинення будівництва, яке проводиться з порушенням містобудівної документації і проектів окремих об’єктів, поводження з побутовими та виробничими відходами складати протоколи про адміністративні правопорушення передбачені п.2 ч.1 ст. 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення». Також даним регуляторним актом затверджується форма (бланк) протоколу про адміністративне правопорушення.

 

  1. Обґрунтування можливостей досягнення поставлених цілей в разі прийняття запропонованого регуляторного акта.

Прийняття даного регуляторного акта значно скоротить час на застосування до порушників заходів адміністративного характеру та припинення адміністративних порушень, а також носитиме профілактичний, попереджувальний характер.

 

  1. Очікувані результати прийняття регуляторного акту.

Даний регуляторний акт дасть змогу сільській раді ефективніше та швидше припиняти адміністративні правопорушення і боротись з правопорушниками, які скоюють адміністративні правопорушення. В результаті чого сільська рада зможе контролювати, аналізувати та узагальнювати дані по адміністративним правопорушенням, їх причинам та наслідкам. Таким чином очікується підвищення правосвідомості громадян, а також поваги до закону та авторитету органів місцевого самоврядування, а найголовніше сумлінне дотримання громадянами своїх обов’язків, порядку та чистоти в населеному пункті.

 

  1. Термін дії запропонованого регуляторного акта.

 Термін дії запропонованого регуляторного акта необмежений та може змінюватись в разі внесення змін до чинного законодавства.

 

  1. Показники результативності регуляторного акта.

Сприятиме швидкому виявленню і розгляду адміністративних правопорушень та попередженню їх вчинення громадянами.

 

  1. Способи відстеження результативності регуляторного акта.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься: - сільською радою; - виконавчим комітетом; - адміністративною комісією; - комісією із здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері організації благоустрою населеного пункту, за технічним станом, використанням та утриманням об’єктів нерухомого майна усіх форм власності, зупинення будівництва, яке проводиться з порушенням містобудівної документації і проектів окремих об’єктів, поводження з побутовими та виробничими відходами.

 

 

Повідомлення

про оприлюднення  проекту регуляторного акту

 

Зміст проекту рішення Виконавчого комітету Дачненської сільської ради «Про внесення змін до рішення Виконавчого комітету Дачненської сільської ради Біляївського району Одеської області № 96 від 02 липня 2015 року «Про внесення змін до складу комісії»»

Адреса розробника: 67625, Одеська обл., Біляївський р-н, с. Дачне, вул. Шахтарська, 8-а

Спосіб оприлюднення: розміщення в газеті "Південна зоря".

Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду впродовж місяця з дати опублікування проекту регуляторного акту виключно в письмовій формі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень