Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Дачненської сільської ради «Про затвердження Положення «Про порядок закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне за підприємствами, установами та організаціями

Дата: 13.07.2023 12:21
Кількість переглядів: 64

                                      Аналіз регуляторного впливу

проекту рішення Дачненської сільської ради «Про затвердження Положення «Про  порядок закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне за підприємствами, установами та організаціями на праві господарського відання та оперативного управління та типових договорів»

  1. Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання .

Даний регуляторний акт розроблений з метою створення для суб’єктів комунальної власності юридичних підстав для володіння, користування і розпорядження майном та встановлення ступеня відповідальності за його збереження на підставі ст. 140, 143 Конституції України, ст. 23, 136, 137 Господарського кодексу України, ст. 60, 29, п. 2 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Закону України «Про особливості передачі в оренду чи концесію об’єктів централізованого водо - , теплопостачання і водовідведення, що перебувають у комунальній власності».

  1. Мета державного регулювання.

Метою регуляторного акту є:

    • прийняття та введення в дію Положення «Про порядок закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне, за підприємствами, установами та організаціями на праві господарського відання чи оперативного управління»;
    • затвердження Типового договору «Про закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне, за підприємствами, установами та організаціями на праві господарського відання»;
    • затвердження Типового договору «Про закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне, за підприємствами, установами та організаціями на праві оперативного управління».
  1. Механізм реалізації регуляторного акту.

Представлений проект регуляторного акту визначає порядок закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне за підприємствами, установами та організаціями шляхом укладання між сільською радою та підприємством, установою, організацією договору «Про закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне, за підприємствами, установами та організаціями на праві господарського відання» або договору «Про закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне, за підприємствами, установами та організаціями на праві оперативного управління», типові форми яких затверджуються районною радою.

  1. Обґрунтування можливостей досягнення поставлених цілей в разі прийняття запропонованого регуляторного акта.

Прийняття Положення «Про порядок закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне, за підприємствами, установами та організаціями на праві господарського відання чи оперативного управління» зобов’яже підприємства, установи та організації більш сумлінно та бережно використовувати майно передане їм, забезпечить впорядкованість та прозорість його руху.

  1. Очікувані результати прийняття регуляторного акту.

Введення в дію Положення «Про порядок закріплення майна, що належить до комунальної власності територіальної громади села Дачне, за підприємствами, установами та організаціями на праві господарського відання чи оперативного управління» дасть можливість сільській раді ефективніше контролювати порядок використання та відстежувати рух майна комунальної власності територіальної громади села Дачне, що передається для використання підприємствам, установам та організаціям.

  1. Термін дії запропонованого регуляторного акта.

Термін дії регуляторного акта необмежений, зміни та доповнення вноситимуться в разі потреби та у разі внесення змін до чинного законодавства.

  1. Показники результативності регуляторного акту.

Сприятиме більш детальному веденню контролю та обліку комунального майна.

  1. Способи відстеження результативності регуляторного акту.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься:

    • сільською радою;
    • керівниками підприємств, установ, організацій комунальної власності.

 

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень