Україна подала досьє до Міжнародного бюро виставок

Дата: 06.10.2022 10:11
Кількість переглядів: 331

Фото без опису7 вересня Україна офіційно подала реєстраційне досьє до Міжнародного бюро виставок у Парижі (BIE) для участі у конкурсі серед країн-кандидатів на право проведення Всесвітньої виставки Expo 2030 в Одесі. Цей крок є ключовим і обов’язковим для кожної країни-кандидата на етапі розгляду проєкту та в процесі голосування.

До складу української делегації увійшли: Вадим Омельченко, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Французькій Республіці, Євген Картавий, перший секретар Посольства України у Французькій Республіці, Кирило Криволап, радник прем’єр-міністра України на громадських засадах та керівник аналітичної платформи «Центр економічного відновлення», Вадим Мороховський, голова президії громадської організації «Громадська рада ЕКСПО 2030-Одеса», Євген Левенберг, представник ТОВ «Д груп ЕКСПО 2030» та Роман Григоришин, директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської ОДА.

«Це неоціненний вклад в об’єднання націй, обмін культурами і технологіями, який можливий саме завдяки виставкам Expo. Ми сподіваємося, що цей цікавий принцип, коли виставка подорожує континентами, продовжуватиметься. І масштабна подія вперше відвідає Східну Європу, а саме Україну та Одесу. Сьогодні всі готові об’єднатися навколо цього процесу», – звернувся до представників BIE Роман Григоришин, директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської ОДА.

Нагадаємо, росія (москва) вибула з боротьби за прийняття Всесвітньої виставки Expo 2030. Конкурентами Одеси залишаються міста-суперники: Пусан (Південна Корея), Рим (Італія) та Ер-Ріяд (Саудівська Аравія).

Досьє кандидата окреслює масштабне бачення проведення виставки, включаючи деталі щодо запланованого місця проведення, теми та прогнозів щодо кількості відвідувачів, фінансування та витрат.

«Чим більше ми отримаємо матеріалів від України та Одеси, тим більше в мене особисто буде приводів, аби відвідати ваше чудове місто. Наша команда пишається та захоплюється тим, що навіть під час війни у країні, ви продовжуєте боротьбу у конкурсі. Зі свого боку ми намагатимемося зробити все необхідне, щоб Україна знаходилася в рівних умовах з іншими країнами-кандидатами», – зазначив генеральний секретар BIE Дімітрі Керкензес

Підрядники з розробки проєкту:

CIVITTA – Генеральний підрядник з розробки досьє 

TopLead – Дизайн досьє 

Zaha Hadid Architects – Концепція та дизайн генерального плану; Візуалізації 

Lord Cultural Resources – Планування місця проведення заходу 

West 8 – Ландшафтний дизайн 

Cundall – Транспортування та мобільність на об’єкті 

Atelier Ten – Стратегія сталого розвитку та Smart Expo 

Jaanika Merylo – Стратегія Smart Expo Public 

Urbanism Personal Architecture – Містобудівне планування прилеглих територій Експо

TaskForce – Переклад французькою мовою 

Gres Todorchuk – Попередня розробка теми 

Gerd Leonard – Ідея та концептуалізація теми Expo 

Gn consulting – Розробка комунікаційної стратегії

JK Lab Architects – Візуалізації

«Перемога України у боротьбі за проведення Всесвітньої виставки — сьогодні це надважливе питання в контексті відновлення нашої країни. Саме тому Уряд готовий надати всебічну підтримку цьому проєкту», – повідомив Кирило Криволап, радник прем’єр-міністра України на громадських засадах та керівник аналітичної платформи «Центр економічного відновлення».

Наприкінці листопада 2022 року, під час 171-ї Генеральної асамблеї BIE, країни-кандидати матимуть можливість детально представити свій проєкт державам-членам бюро. Після, шляхом таємного голосування та згідно з правилом «одна держава, один голос», обиратимуть країну-господарку World Expo 2030. Цей захід планують провести під час 173-ї сесії Генеральної асамблеї наприкінці листопада 2023 року.

Україна претендує на проведення Всесвітньої виставки Expo 2030 в Одесі з 26 квітня по 14 жовтня 2030 року за темою «Відродження. Технології. Майбутнє».

Деталі на: https://expo2030odesa.com/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень