Міжвідомча робоча зустріч щодо захисту прав дітей

Дата: 01.06.2022 12:31
Кількість переглядів: 272

       31 травня 2022 року у Дачненській сільській раді відбулась нарада за участю голови сільської ради Сича Р.С., заступника сільського голови з питань законності та правопорядку Барбаша М.І., секретаря Дачненської сільської ради Лисак Ж.В. та керівників структурних підрозділів громади, дотичних до захисту прав дітей.

     Під час наради обговорені питання щодо захисту прав дітей на території Дачненської сільської ради та змін в чинному законодавстві.

       Наразі на території громади проживає 2897 дитина.

 На первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 25 дітей виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, 3 – в прийомних сім’ях, в інтернатних закладах перебуває 2 дітей. З загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання охоплено 84% дітей.

      На території громади функціонує 1 прийомна сім’я та 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 11 дітей.

   З 30  дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування, мають житло на праві власності 5 дітей, на праві користування5, не мають житла20.

    На обліку дітей, що проживають в сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, перебуває 14 дітей.

    На території громади проживає 66 дітей, що мають статус внутрішньо переміщених осіб.

 Представниками служби у справах дітей, управління з соціальних питань, управління освіти,  медичними працівниками, поліцейськими офіцерами громади перевіряються умови проживання дітей підоблікових категорій, за необхідності надається адресна допомога.

   За результатами обговорення надані рекомендації щодо подальшої роботи з урахуванням умов воєнного стану, визначені шляхи та механізми вирішення проблемних питань щодо захисту прав дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень