Вітаємо! 20 листопада – Всесвітній день дитини

Дата: 20.11.2021 12:41
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

20 листопада – Всесвітній день дитини

Кожна дитина неповторна і унікальна не лише поглядом очей, але й у сприйнятті світу, життя, долі, істини, у їх розумінні і вмінні застосовувати у повсякденному житті. Саме в період дитинства дитина потребує особливого догляду і піклування, їй необхідна любов батьків.

У батьків багато завдань: забезпечити дитину нормальними умовами для розвитку і здоров’я, дати їй гарну освіту, навчити тому, що стане в нагоді в житті, виховати характер, любов до навколишнього світу і людей, прагнення до прекрасного, вивести її у доросле життя підготовленою і такою, що відбулася. Однак не всі розуміють ці завдання. А хтось просто не помічає проблем чи вважає їх необгрунтованими і не вартими їх часу і сил. Але ж суспільство має бути здоровим і духовно, і фізично, а це можливо завдяки пріоритетним завданням держави і самого народу. Тому і з’явилося таке свято, як Всесвітній день дитини.

Всесвітній день дитини - свято, присвячене діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Виникло воно в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року. Також Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати Всесвітній день дитини в той день і втакій формі, яку кожна країна вважає для себе доцільною.

В офіційних документах ООН повідомляє про святкування цього свята 20 листопада, тому що в цей день у 1959-му році прийняли «Декларацію прав дитини»; того ж дня, 30 років потому, у 1989-му році, Всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини», яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини та є обов’язковою для виконання в усіх країнах, які підписали цей документ. Основна ідея Конвенції – найповніше забезпечення інтересів дитини. А це виживання, розвиток, захист та забезпечення активної участі в житті суспільства. Україною Конвенція прав дитини була ратифікована 27 лютого 1991 року і набула чинності 27 вересня 1991 року.

Сьогодні Всесвітній день дитини відзначають 145 країн.

Характерно, що саме 20-го листопада відзначають своє професійне свято – «День педіатра», – і дитячі лікарі, які поклали на себе вирішення проблем здоров’я наших дітей.

У Всесвітній день дитини служба у справах дітей Дачненської сільської ради вітає всіх наших дітей! Щиро і від усього серця бажаємо кожній дитині на Землі люблячої сім’ї, затишного будинку, де завжди раді, щасливого дитинства і світлого майбутнього, в якому вона зможе зайняти місце, гідне її.
Дякуємо всім небайдужим до долі дітей, всім, хто розуміє, наскільки важливим для процвітання нації є виховання їх у повноцінних родинах.

Ми, дорослі, повинні усвідомити ту відповідальність, яка лежить на нас за долі малюків, підлітків та юнацтва. Наповнювати життя підростаючого покоління радістю, захищати дитячий спокій, створювати умови для духовного і фізичного розвитку дітей – наш обов’язок та головне завдання.

Пам’ятайте, що посаджені зерна добра й любові в дитячих душах обов’язково проростуть пишним цвітом!

Служба у справах дітей Дачненської сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень