Поклали квіти та запалили свічку біля пам'ятника жертвам фашистської окупації

Дата: 29.09.2021 13:39
Кількість переглядів: 2049

Фото без описуФото без описуФото без опису

Виконком Дачненської сільської ради на чолі з Сич Русланом Сергійовичем поклали квіти  та запалили свічку біля пам'ятника жертвам фашистської окупації. 
29-30 вересня виповниться 80 років, відколи у Бабиному Яру були вбиті перші жертви нацистської політики винищення - майже 34 тисячі євреїв. У цьому році ми вшановуємо пам'ять десятків тисяч розстріляних.
Маховик смерті забрав упродовж 1941 -1943 років життя 100 тис. людей - євреїв,ромів, полонених червоноармійців, цивільних заручників, українських націоналістів, партизанів, в'язнів Сирецького концтабору.
Нищення євреїв виявилося початком інших масових вбивств. Але були люди, які ризикуючи власним життям, а також життям членів своїх родин, переховували в себе євреїв. Це - українці, поляки, білоруси, татари, росіяни, вірмени, греки та німці. Почесне звання " Праведник Бабиного Яру" отримали понад півтисячі людей.
Пам'ять про цю трагедію є частиною національної пам' яті. 
  Бабин Яр - це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі. І тому українець не має права забути про неї так само, як єврей. Бабин Яр - це наша спільна трагедія, трагедія перш за все єврейського та українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень